Раковски

Състезание на Младежките противопожарни отряди от Община – Раковски и Община – Брезово

Състезание на Младежките противопожарни отряди от Община - Раковски и Община - Брезово

Районно състезание с Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” се проведе на 27.04.2023 г. на градския стадион в Раковски. Организатор е Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града, със съдействието на Община –  Раковски.

В изключително оспорвана надпревара премериха сили отборите на четири училища ОУ „Христо Ботев“- гр. Раковски, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Христо Смирненски“ и СОУ „Христо Смирненски“ гр. Брезово, като в този ред е и финалното класиране.

Поради еднаквия брой точки на първия и втория се наложи да влезнат в действие допълнителни критерии за оценка, а третият отбор остана само на две точки от първия. Честито на победителите !

Състезанията се провеждат по европейски правила в две дисциплини с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Дисциплините са две “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте също Вайбър и Ютуб канала, както и ФБ страница ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *