Раковски

РАБОТИЛНИЦА ЗА РОДИТЕЛИ

Местни избори 2023
РАБОТИЛНИЦА ЗА РОДИТЕЛИ

Правя ли всичко необходимо за детето си?
Постъпвам ли добре, не съм ли твърде взискателен или прекалено строг родител?
Глезя ли детето си, като му показвам любовта си?
Да пораснем всички заедно.

Първите 1000 дни от живота са изключително важни за развитието и успеха на детето по-късно – от доброто здраве и резултатите в училище до самоуважението и социалните му умения.
Мозъкът на детето до тригодишна възраст се развива с изключително бърза скорост, а взаимоотношенията и връзката с родителя оказват директно влияние.

„Да пораснем заедно. Работилница за родители“ е програма за подкрепа на родители на деца в ранна възраст, разработена от УНИЦЕФ и се реализира съвместно с Община Раковски и Център за обществена подкрепа. Участието на родителите е доброволно и напълно безплатно. Могат да се включат всички родители на малки деца на възраст до 4 години, както и бъдещи родители. Програмата има за цел да развива уменията, знанията и ресурсите на хората, които полагат грижи за малките деца, така че да способстват за оптималният им растеж и правилното социално, емоционално и умствено развитие.
Работилниците за родители представляват тематично и концептуално свързани семинари, които се водят от специално подготвен екип от специалисти с активно участие на родителите. Специалистите и родителите са равноправни по отношение на своите знания за децата и по време на семинарите са партньори, които обменят опит и си сътрудничат активно в търсенето на решения за изпълнение на родителските отговорности.

Един цикъл е от 14 семинара, като един семинар е с продължителност 2 часа, веднъж седмично в групи до 8 човека и включват лекции, интерактивни упражнения и дискусии.

Работилницата предлага пространство, където родители на малки деца (от 0 до 4 години) се срещат с други родители, обменят опит и придобиват нужните знания и умения да подкрепят развитието на своите деца.

„Работилница за родители“ се провежда в сградата на „Център за обществена подкрепа“ в град Раковски (улица „Никола Вапцаров“ №2А, кв. Секирово) – 02.11.23 от 18:00 часа.

Групата е почти сформирана, но можете да се свържете на : 03151 2377

РАБОТИЛНИЦА ЗА РОДИТЕЛИ
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *