Белозем

Превръщат терен край Белозем в база за отдих и спорт

Превръщат терен край Белозем в база за отдих и спорт

Изграждат база за отдих и спортни дейности в местността „Джатов мост“ край Белозем. Възложители са Таня и Венко Пачови, познати в региона като оризопроизводители, управляващи дружество „Агриндо“ ЕООД.

Намерението им е да облагородят техен частен имот от малко над 18 дка, който се намира на 2 км. от населеното място. В терена се планува да бъдат изградени къщи за отдих с капацитет до 50 души, спортни площадки и заведение за обществено хранене. Постройките ще бъдат дървени – тип бунгала, с размер от 40 кв. м. Предвидено е да бъдат 10 на брой и инсталирани върху бетонови площадки. Ресторантът ще бъде с площ около 200 кв. м. и ще работи сезонно през топлите месеци.
Инвеститорът има намерение да обособи спортен терен, в който да комбинира игрище за тенис на корт, волейбол, баскетбол и фитнес на открито. Планува се изграждането и на детска площадка, пейки с беседки и малки кътчета за отдих.

За електрифицирането на базата ще бъде изграден трафопост, а битово-хигиенните нужди ще се покриват чрез сондажен кладенец, изкопан на 25 м. дълбочина. В инвестиционното предложение е посочено още, че отпадните води ще бъдат пречиствани в локално съоръжение и след това зауствани в почвата. Не се предвиждат вреди за околната среда, тъй като имотът не се намира в близост до защитени зони.

Предстои РИОСВ-Пловдив да вземе решение дали инвестиционното предложение на Таня и Венко Пачови подлежи на процедура по ОВОС /Оценка за въздействие върху околната среда/.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *