Политически анализиБългария

Наглостта на служебния министър на енергетиката

Тъкмо се успокоиш, че по-голяма наглост от текущите нива служебните министри на енергетиката и отбраната не могат да достигнат, и те изненадат с нов рекорд. Можели сме да загубим 1 милиарда долара, защото не сме взели руски газ. Забележете, те са ни спрели газа, но ние сме били длъжни да го вземем? Това бие дори моите представи за предателство на българския национален интерес.

След като не успяха да убедят никого, че има смисъл от възобновяване на договора с Газекспорт (че е сигурен и евтин) прибягват до изнудване и шантаж, да не загубим нещо, което не дължим.

Като човек, който участва в защитата ни по арбитража Белене, това са същите хора, които ни предадоха тогава.

Към тях се добавя сега и новия президент.

Това е опорка, която вероятно е спусната от Митрофанова вчера по време на срещата и с Радев, докато отвън имаше протест, за да добави страх като аргумент към липсваща логика за купуване на руски газ.

Тези „идиоти“ първо отказаха сигурен договор, след това дискредитираха и отстраниха конкурентите на Газпром и сега, за да оправдаят връщането към руска газова зависимост спекулират с енергийната сигурност на цялата страна.

Уж за да ни бъде топло?!? Дори не го правят умно, с финес. Грубо, по фатмашки. Единственото което правят добре, е да увеличават рисковете за сигурността.

За този енергиен министър и пишман министъра на отбрана – случайни хора попаднали на високи места по волята на един случаен президент.

Те няма знание, нямат и опит, имат зависимости.

Текущата цена на каргата от ВПГ от САЩ на Шениър, към днешна дата (25.08.2022 г.) е под 160 евро/МВч. Текущата цена на руския газ по договора с Газпром е 232 евро/МВтч. За това измислиха „аргумента“ с милиарда неустойки, който не дължим, но можем да дължим ако тези „идиоти“ подпишат нещо. А Газпром със сигурност ще искат да се откажем от претенции към тях и да оставим вратичката за техни претенции.

Автор: Илиян Василев

Сподели:

Илиян Василев

Блогър http://idvassilev.blogspot.com/ https://www.facebook.com/IlianDraVassilev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *