Политически анализиБългария

Kак ГЕРБ си измислят за посредниците!

Днес в БНТ Асен Василев ясно обясни как ГЕРБ си измислят за посредниците:

„Водещ: Господин Добрев какво казва?

Асен Василев: Газът от Газпром на 30-ти юли тази година за тази въпросната фактура щял да бъде 84 евро за мегаватчас и на това се базира целият аргумент, че има надценка и посредници.

Цената на газа от Газпром се сформира на база 70% от борсовата цена в Холандия, която на 30-ти юли е 200 евро. Айде, сега да смятаме. 70% от 200 евро са 140 евро. И отделно добавяме 30% петролна компонента, което е още между 10 и 20 евро. Това прави цената 150 евро на мегаватчас за 30-ти юли.

Господин Добрев показва фактура за 110 евро, тоест посредници на Газпром са ни продали газ с 30 евро по-ниско отколкото ние бихме го получили по договора с Газпром. Това как ви се струва на вас?

Когато обаче сложиш грешната цена на това колко ще струва газът от Газпром, което е толкова лесно проверимо, мен точно това ме шокира. Всеки гражданин отива и вижда каква е борсовата цена на 30-ти юли, слага 70%, добавят се между 10 и 20 евро за петролната компонента на газа и можеш да провериш каква е била крайната цена на 30-ти юли.

Всичките тези опити да излъжем и изплашим населението трябва да останат в миналото.“

Автор: Емил Соколов

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *