Политически анализиБългария

Кирил Петков правилно обмисля да съди Делян Добрев

Кирил Петков правилно обмисля да съди Делян Добрев, но е още по-прав да съди шефа му, защото Добрев се натяга за да получи признание, и да бъде включен начело в листите. Това са партийни работи.
Винаги съм възприемал Добрев през призмата на неговите политически и партийни тежнения. Когато изнесохме далеч той да се досети историята със спестените 35 долара разлика между Брент и Уралс, ние изхождахме от познанията за договора за ишлеме на Литаско, за който и Борисов и Добрев знаят, но мълчат. Същата работа сега със спекулациите с размахваните фактури за купения скъп руски газ. Те му служат за пропаганда, защото взреш ли си втях, ще видиш, че сравнява цени за юни с цени за юли, август отсъства, пренася произволно цени за малки количества, върху цени за всичкия купен газ от Булгаргаз, и от там прави свободни съчинения за някакви стряскащи пропуснати ползи, които според него отивалив офшорни сметки. Но най-вече като че ли го яд, че правителството на Петков успя да намери газ и да не допусне да бъдат спряни предприятия. А те – в ГЕРБ и ДПС, на това разчитаха за да гътнат правителството на ПП и коалиция. И като не успяха, активираха Слави. Но си убиха жокера.
Разбирам, че Добрев пак ме плаши със съд. Да заповяда. Има опит, знае какво се получава. Много интересен човек, иска да бъде бъде в политиката, обяснява някакви врели некипели по ТВ и когато го хванат по бели гащи бяга в съда да се жалва, като дете от детска градина.
Един съвет към Петков – съдете Борисов, но това което прави Добрев е напълно подсъдимо защото той ви клевети че сте корумпирани, като спекулира с някакви имагинерни схеми и тотално измислени офшорни сметки, по които може би, той не знаел, но бил сигурен, че се плащали комисионни от Газпром и Лукойл, за които няма никакво понятие, нито доказателства. Защото в съда, той трябва да даде доказателства за тези офшорни сметки. Но виж, изхожда вероятно от практиката, на която е бил свидетел при Борисов.
Добрев е острието, което прокарва тезата, че всички са корумпирани /офшорите на Кирил и Асен/, за да „потъне“ темата с корумпираността на ГЕРБ.
В случая Борисов се връзва по натегача Добрев и пада в капана на пропаганда, предназначена за външна консумация, вместо да го остави сам да развива бомбастичните си тези. Този съшит с бели конци наратив за корупцията сред ПП няма как да хване дикиш /не че няма подозрения/, но няма как да стигне до тежест, която да бъде сравнима със зулумите на Борисов от 12 години. Нито може да извади документи, дори индиректен начин, нито да може да даде някакви имена – А се знае, че Газпром дава комисионните, само че не ги дава на Петков, а в нечии други офшорни сметки.
Петков добре направи, че подаде иска си в съда преди началото на предизборната кампания. И Борисов ще бъде осъден за пореден път. Пък щом Добрев му е толкова ценен, какво толкова, ще си плати.
Да си поиграе момчето пред камерите.
За разлика от безтегловните тези за офшорните сметки, БЪРД доказват, че Министерството на финансите от САЩ се интересуват от Делян Добрев заради неговите действия, които промотират Газпром и спират диверсификацията на страната.
С такъв човек, начело на листа, оперативно интересен на американските ведомстав, ГЕРБ отиват на избори. Пеевски има нужда от последователи.

Автор: Илиян Василев

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *