Раковски

„Каритас Витания“ отбелязва Деня на Земята с две екологични кампании

„Каритас Витания“ отбелязва Деня на земята с две екологични кампании

Международният ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април.

Празникът е нерелигиозен и се чества в цял свят. За целта Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, които насочват усилията си в опазване на околната среда. Мисията на Мрежата е създаване на устойчиви екологични политики, които гарантират неприкосновеността на Земята, запазване на ресурсите ѝ и поддържането ѝ чиста.

По случай Деня на Земята фондация „Каритас Витания“ организира две екологични инициативи, които ще се осъществи на 22 април в град Раковски, съвместно с Община – Раковски, под надслов „сМисъл за нашия общ дом“.

Едната акция е за намаляване на текстилните битови отпадъци. Всеки може да донесе своите стари дрехи или неизползваеми текстилни продукти, като чаршафи, одеяла, покривки и т.н., а организацията ще ги предаде на фирма за рециклиране на текстил. Така на планетата може да се спестят тонове вредни емисии, а платовете да се използват за създаването на нови продукти.

Екип от доброволци ще приема ненужния текстил в Манастир на сестрите Бенедектинтки, кв. „Секирово“, град Раковски от 10 до 16 часа. Единствените изисквания е дрехите да са чисти и сухи и добре пакетирани в здрави чували.

Втората акция включва почистването на терена около коритото и под моста на река Стряма. Добре дошли са да се включат всички малки и големи любители на природата. Сборният пункт на „доброволческата бригада“ ще е на отбивката преди моста на река Стряма, в посока Пловдив. Групата ще започне да се събира в 10:00 часа сутринта.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община – Раковски, която ще осигури на доброволците ръкавици, чували и други материали, необходими за почистването, след което ще извози събраните боклуци.

За допълнителни въпроси, свързани с двете екологични кампании, може да пишете на rakovski@vitania.caritas.bg или да позвъните на телефон 0899 15 15 62.

„Каритас Витания“ отбелязва Деня на земята с две екологични кампании
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *