Раковски

Знаете ли къде е паркът с Приказната гора до Пловдив ?

Знаете ли къде е паркът с Приказната гора до Пловдив ?

Град Раковски се намира само на 25 километра североизточно от Града на тепетата и е перфектната дестинация за разходка в почивните дни. В границите на населеното място преди около три години бе реализиран възхитителен проект. В един от парковете на общинския център на града бе създаден истински приказен свят с образи на герои от творби на известни и обичани български автори.

Всеки кът има табела със самата приказка, фигури в реални размери на персонажи и атрибути от разказите. Първите поставени са били „Дядовата ръкавичка“, „Косе Босе“ и „Житената питка“, но след това биват добавяни още множество разкази в „Приказната гора“, както впоследствие е наречено мястото.

Кредити Пловдив

Има достатъчно пространство за разходка и отдих и е много подходящо за малки деца, които гарантирано ще бъдат омагьосани от историите и любимите си герои.

От тази година в парка е открита и нова атракция, вдъхновена от седемте чудеса на света. Проектът представя умалени макети на най-известните световни забележителности – Статуята на Христос в Рио Де Жанейро, Пирамидата на Кукулкан в Мексико, Мачу Пикчу в Перу, Петра в Йордания, Колизеумът в Рим, Тадж Махал в Индия и Великата китайска стена.

Автор на макетите е Ивайло Билалов, а идеята е негова и на кмета на гр. Раковски – Павел Гуджеров. Материалът за изграждането им е биоразградим и с растителен произход.

Целта на парка е да бъде освен място за почивка и игра, но и да възпитава и образова посетителите си, разкривайки им красотата на света и на приказките. Желанието на всички е вдъхновението да не спира и в пространството да възникват още впечатляващи макети, които да привличат все повече посетители.

Може да съчетаете разходката до Раковски и с посещение на селото на щъркелите – Белозем, което се намира в непосредствена близост. А за още идеи, не пропускайте да прочетете и къде да отидем с деца около Пловдив, защото алтернативи никога не са излишни за забавление на малчуганите!

Източник : https://podtepeto.com/

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *