БелоземБългарияПловдив

Започва се втори етап от строителството на канализационна мрежа в село Белозем

Започва се втори етап от строителството на канализационна мрежа в село Белозем

Новоизградената канализация ще е от смесен тип. В канализационната мрежа се включват както битови, така и дъждовни води от покриви, имоти и улични платна. Гръбнакът на проектираната канализационна мрежа е Главен колектор I

Той започва от РШ1, разположена южно от ЖП линията, и свършва в СРШ12 от Главен колектор I-разр.,който се очаква да бъде изграден по друга разработка. Трасето на колектора върви от улица „Зора“, завива по ул.“Иван Вазов“, след това по ул.“Делянка“ и завършва в шахта на ул.“Дружба“. Нивелетата на новопроектирания клон е съобразена както с нивата на тръбите в тази шахта, предвидени по другата разработка, така и с възможността за бъдещи включвания от кварталите, разположени на север от ЖП линията. За тази цел при оразмеряване на колектора са взети предвид площите, генериращи отпадъчни води от кварталите над ЖП линията. Главен колектор I ще се изгради от тръби GRP (стъклопластови) SN10000(N/m2) с диаметри DN/ID1100 L=208,65m и DN/ID1200 L=524,66m. Второстепенната мрежа, която се предвижда, обхваща кварталите, които са с възможност за гравитачно включване в Гл.кол.I. Предвижда се също и един второстепенен клон, разположен по северния бряг на р.Сребра, който ще се включи в предстоящия за изграждане Гл.кол.I. Второстепенната мрежа ще се изгради от PP (полипропиленови) тръби с номинална твърдост SN10 (KN/m2) с обща дължина L=3480,07m с диаметри DN/ID300-600. Нивелетата на канализационната мрежа е съобразена с теренните особености, със съществуващата подземна инфраструктура, с дълбочината на канализацията в предишните разработки и с възможността за бъдещи включвания в канализационната мрежа. 

Улиците, който обхваща проекта са ул. „Дружба“, ул. „Делянка“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Димитър Нарлийски“, ул. „Йосиф“, ул. „Хемус“, ул. „П. Нива“, ул. „К. Милчев“, ул. „Напредък“, ул. „Здравец“.

Проектът е на стойност: 4 319 744,65 лв. с ДДС ,
Финансиране по ПУДООС : 4 243 962,95 лв. с ДДС
Финансиране от Община Раковски: 75 781,70 лв. с ДДС

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *