Чалъкови

Световен ден на водата и добрият пример на ученици от ОУ „Д-Р Петър Берон „, с. Чалъкови

Световен ден на водата и добрият пример на ученици от ОУ "Д-Р Петър Берон ", с. Чалъкови

Днес 22 март отбелязвaме Световния ден на водата.

През 2024 г. темата на Световния ден на водата е „Използвайте водата за мир“. Активното участие взеха учениците от 6 клас с дейности, посветени на опазване чистотата на водата. Те дадоха добрия пример заедно с класния си ръководител г-жа Деница Христева как да се грижим за природата и водата като изчистиха около водния канал на с. Чалъкови.

ОУ „Д-Р Петър Берон „се гордее със своите ученици!

Учениците от 6 клас и г-жа Деница Христева получиха благодарствен имейл от ООН вода за добрия пример, който дават и за активното им участие:

„Скъпи ученици,
Тук, в UN-Water, ние непрекъснато се вдъхновяваме от многото организации и лица, които работят за преодоляване на предизвикателствата, свързани с водата и канализацията на 21-ви век. Така че, много ви благодаря, че споделихте работата си!
Честван на 22 март, Световният ден на водата предоставя възможност на хиляди хора по целия свят да се присъединят към разговор и дебат, повишавайки осведомеността и информирайки вземането на решения по целия свят.
Темата на Световния ден на водата през 2024 г. е „Вода за мир“. Когато си сътрудничим по отношение на водата, ние създаваме положителен ефект на вълни – насърчаване на хармония, генериране на просперитет и изграждане на устойчивост на споделени предизвикателства.
Споделените снимки ще бъдат добавени към онлайн галерия, като вдъхновение за други организации и училища по света.

Благодаря ви, че сте промяната, която искате да видите в света.
Действията с положително въздействие дават надежда за бъдещето!“

Учениците от 6 клас изготвиха и информационни табла за Деня на водата с помощта на г-жа Деница Христева и г-жа Теменуга Атанасова, а най-малките в ГЦОУД 1-2 клас научиха за кръговрата на водата и изработиха апликации и картинки по темата, под ръководството на г-жа Евелина Терзиева.

Опазване качеството на водите: Споделена отговорност за общото благо

Животът на човечеството зависи от водните ресурси, следователно опазването им от замърсяване е отговорност на всеки. Световният ден на водата 22 март предполага споделена отговорност от всички заинтересовани страни – от хората и местните общности до международните организации и гражданското общество, за опазване качеството на водата и живота на Земята.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *