Раковски

Екологична кампания „сМисъл за нашия общ дом“ отново в Община Раковски

Екологична кампания „сМисъл за нашия общ дом“ отново в Община Раковски

Време е за първата за годината екологична кампания „сМисъл за нашия общ дом“. През целия месец април ще се погрижим за околната среда в Раковски, за да почетем Деня на земята, който традиционно се отбелязва на 22 април.

Започваме на 13 април, когато ще почистим силно замърсения терен между кв. „Генерал Николаево“ и кв. „Парчевич“, познат като Големите оранжерии по пътя за язовира. От дълго време теренът се е превърнал в произволно сметище. Партньор на инициативата е Община Раковски, която ще подсигури чували и ръкавици, както и ще извози строителните и битови отпадъци.

За акцията набираме и доброволци от града и околните населени места.

За да се включите, може да се свържете с нашия Ръководител доброволци Мария Иванова на телефон: 0899 15 15 62.

През следващата седмица – от 15-ти до 19-ти април ще се проведе и кампания за събиране на текстилни изделия, като дрехи, кърпи, бельо, чаршафи и други. Няма да се събират обувки, килими, пътеки и изтривали, одеяла и юргани. Важно е нещата да са чисти и сухи и опаковани в чували или кашони.

Ненужния си текстил може да донесете за рециклиране в двора на манастира на сестрите Бенедектинтки от 14.00 часа до 18.00 часа. След края на кампанията всичко ще бъде предадено за рециклиране. Така ще спестим на природата тонове отпадъци и въглеродни емисии.

Екологична кампания „сМисъл за нашия общ дом“ отново в Община Раковски
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *