РаковскиПловдив

Поредно признание за Миленка Айлова от 11ж клас в конкурс “Наследници сме на…”

Поредно признание за Миленка Айлова от 11ж клас в конкурс “Наследници сме на…”

Клуб „Клио“ в ПГХТТ отново получи признание – Миленка Айлова от 11ж клас е на Първо място в Национален ученически конкурс “Наследници сме на…”, организиран от Министерство на отбраната и Министерство на образованието. В деня на победата над Одринската крепост 13 март 2024 г, офицери от Военно окръжие – Пловдив тържествено връчиха наградата, като поздравиха за силната конкурсна работа и пожелаха на всички, обичащи историята, да продължат да пазят паметта на предците.

Сърдечни благодарности на г-н Стефан Марушкин и г-н Любомир Стрехин за помощта и подкрепата за нашето момиче!

Браво! Поздравления за Миленка Айлова!

Очакваме с интерес и класирането на национално ниво!

Повече за Клуб „Клио“ ?

“Клуб “Клио” – история и ученически медии” има утвърдено пространство в ПГХТТ.
Неговите изяви през 2023 г. са в две основни секции – история и ученическо радио. Учениците излъчват ежедневно радиоемисии, които звучат в класните стаи през голямото междучасие. Поемат ролите на сценаристи, репортери, радиоводещи и тон-оператори, чрез които усвояват журналистически умения. Индивидуалните им амбиции провокират участия в международни и национални конкурси по история, философия, гражданско образование и журналистика, от които имат множество награди.

Развива интересите на учениците в областта на история, философия, гражданско образование и журналистика. Формира умения за индивидуално творчество и работа в екип. Дейност: Мотивира формиране и изразяване на активна позиция по журналистически, исторически и философски теми, представяни чрез участие в различни дискусионни форуми и конференции. Организира работата на ученическо радио “Клио” чрез екипи, осъществяващи патриотични, празнични и забавни радио емисии по график в междучасията.

През октомври 2023 г. стартира 16-тия випуск на клуб “Клио”, който отбеляза и най-новите си призьори в национални изяви.
На тържественото награждаване на 4 и 18 октомври 2023 г. в Националния дворец на децата в София следните награди получи Айлова:
В Международния конкурс „Заедно през ХХІ век“Трето място „Мултимедийни презентации и видеопослания“.
В Националния конкурс „Куба – далечна и близка“ в раздел „Проза“ – Втора награда.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *