РаковскиБелоземБългарияПловдив

Първо място за Рая Иванова от ОУ “Гео Милев”, Белозем в изложба по случай 120 г. от рождението на Златю Бояджиев

Първо място за Рая Иванова от ОУ “Гео Милев”, Белозем в изложба по случай 120 г. от рождението на Златю Бояджиев

С изложба и награждаване приключи младежкият пленер по живопис, който се проведе в община Брезово, организиран по случай 120-годишнината от рождението на Златю Бояджиев. Участниците – млади таланти от Пловдив, Раковски и Брезово, бяха отличени в родната къща на художника, където рисуваха в продължение на три дни.

Компетентно жури, начело с художничката Вихра Григорова, и членове – организационният секретар на фондация „Златю Бояджиев“ Начко Пехливанов, главен специалист „Образование и култура” Антония Стоянова и секретар на сдружение „Родна къща Златю Бояджиев“ и НЧ „Отец Паисий -1876 г.“ – Тони Шопова, оцени най-добрите рисунки и връчи седем награди.

Първото място бе за Рая Иванова, ученичка в ОУ „Гео Милев” в Белозем. Две втори места и две трети бяха присъдени на учениците от Брезово и Пловдив Росица Паунова, Тони Катранджиев, Венета Велчева и Александра Ненова. Специални награди получиха Изабел Алексиева и Яна Ангелова.

С пожелание за съвместна работа занапред, заместник-кметът Петър Петров връчи благодарствени адреси на художника и ментор на участниците Матей Матеев, на Вихра Григорова, на фондация „Златю Бояджиев“ и на сдружение „Родна къща Златю Бояджиев“.

Представителите на журито анализираха накратко всяка от картините и похвалиха младежите за идеите и творческия поглед, затова че са включили в произведенията си и околностите на Брезово. Всички изразиха увереност, че къщата на големия художник може да домакинства и пленери на международно ниво.

Източник: https://www.marica.bg

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *