РаковскиБългарияПловдив

Отзвук от екологичната кампания „сМисъл за нашия общ дом“ в град Раковски

Отзвук от екологичната кампания „сМисъл за нашия общ дом“ в град Раковски

Премина и лятното издание на екологичната кампания „сМисъл за нашия общ дом“ в град Раковски. Благодарение на ангажираността на гражданите и тяхната осъзнатост, в полза на околната среда, успяхме да съберем цял бус с хартия, която предадохме на специализирана фирма за рециклиране. Така отпадъкът се превръща в нов продукт, който ще спести на Земята поне малка част вредни емисии.

Партньор на акцията бе Община Раковски, чиито служители се включиха не само като дадоха своя дан в опазването на природата, но и помогнаха с товаренето и логистиката. Подобен вид отношения дават надежда, че граждански активисти и държавни или общински институции могат да работят ръка за ръка за едно по-добро бъдеще.

Инициативите „сМисъл за нашия общ дом“ се превърнаха в регулярни за „Каритас Витания“ и се организират няколко пъти в годината, като са насочени към рециклиране на различни видове материали, както и към почистване на отделни замърсени участъци. Целта е да се намали изхвърлянето на отпадъци в природата и последващото ѝ унищожаване.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *