РаковскиБългария

Началника на отдел „Борба с наркотрафика“ гостува в ПГ “Петър Парчевич” град Раковски

Началника на отдел „Борба с наркотрафика“ гостува в ПГ “Петър Парчевич” град Раковски
Стефан Бакалов е началник отдел „Борба с наркотрафика“ в агенция Митници – София, който повече от 30 години е посветил на борбата срещу наркотрафика, а близо 20 от тях – на превенцията сред ученици.
 
По покана на Рангел Матански и МКБППМН Стефан Бакалов и неговия екип, заедно със специално обученото митническо куче, гостуваха в ПГ “Петър Парчевич” – град Раковски.
 
Той запозна учениците с функциите и дейността на митническите служители в борбата срещу наркотиците, какви са видовете наркотици, рисковете за здравето и живота от употребата им.
 
Присъстващите бяха запознати със заплахите и рисковете, които дебнат децата в ежедневието като предлагането на наркотици в DARK NET. Един от основните канали за „зарибяването„ на младите хора днес са социалните мрежи. Сред най-уязвимата група е тази в ТикТок. Тази социална мрежа се използва предимно от млади хора и анонимността, която предлага интернет е доста удобна за дилърите, посочи Стефан Бакалов. Екипът на Стефан Бакалов представи на учениците възможността да видят пакетчета с марихуана, хероин, кокаин, синтетична дрога на хапчета и във вид на желирани бонбони и други.
 
Тийнейджърите разбраха какви са опасностите по време на купон или посещение на дискотека и как неволно се оказваш в ръцете на наркодилъри, изнасилвачи, трафиканти на хора, които сипват в питието ти опиати, които нямат вкус и мирис.
 
В двора на училището митническото куче демонстрира откриване на наркотик в пътнически чанти и раници нагледно, чрез проиграване на реални ситуации, в които участваха ученици. Това предизвика много емоции и желание от всички да се включат в демонстрациите.
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *