БелоземБългария

Екипът на проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“ гостува в село Белозем

В края на отминалата седмица екипът на проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“ на Зелени Балкани бе гост на събора в село Белозем – българското европейско село на белия щъркел.

В срещата се включиха деца и техните родители, жители и гости на селото.  Със специално изготвена презентация, запознахме участниците с вредите, които ние хората нанасяме върху природата и животните, следствие на нашата дейност.

Пръв помощник в презентацията ни отново бе макетът на щъркелово гнездо с отпадъци в него, който изготвихме в рамките на проекта. За всички любознателни малчугани имаше награда – стикер на проекта, а за финал – освободихме три керкенеза, отгледани в бебешкия сектор на Спасителния център на Зелени Балкани.

Заедно с нас бяха и ловният сокол Ромео, кукумявката Блага и мишеловът Хари – неизменна част от екипа ни – птици с трайни увреждания, благодарение на които участниците в нашите презентации се докосват до дивата природа.

Дейностите се реализират по проект „За по-чиста природа – днес, утре и завинаги“. Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Източник: Зелени Балкани

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *