Политически анализи

Цвета Караянчева – начело на листата на ГЕРБ в Пловдив област

Цвета Караянчева - начело на листата на ГЕРБ в Пловдив област

Нека припомним на хората коя е Цвета Караянчева, която ГЕРБ им сложиха за водач на листата в Пловдивска област:

“Простата кърджалийска п***а” Цвета Караянчева води листата на ГЕРБ в Пловдив област.

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка в цялата страна. Това е единственото обяснение на факта, че за водачи на листите на ГЕРБ са монтирани редица тежко компрометирани имена. Такъв е случаят и в Пловдивска област.

Срината до дъното след репликата на Борисов от изтекъл телефонен запис: “Проста кърджалийска п…а” през лятото на 2020 година, малко по-късно Цвета Караянчева взриви избирателите със своя собствена реплика: “хОди пеша, бе!” по време на среща с актива на ГЕРБ в Лом, където държа реч (в това време действащ председател на парламента). Част от наглото изказване: „Ми инфраструктурата, която се прави?! Щот някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: „Ама те не стават“. Що не ги направихте вие, като не стават. Метрото – отиват протестират срещу лошия Бойко, качва се на метрото и се прибира вкъщи. Ходи пеша, бе! И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни!“.

Както и на другите й съратници от ГЕРБ, така и на Караянчева, не са й чужди ченгесарските прийоми и заплахите. През есента на 2021 година Бойко Рашков разкри, че тя е заплашвала с уволнение директора на ОДМВР-Кърджали заради акция срещу търговия с гласове на вторите парламентарни избори през годината. Припомняме, че именно на тези избори ГЕРБ отбелязва отлив на над 2400 гласа в Кърджали, в сравнение с вота през април, което доведе до това Цвета Караянчева да загуби депутатския си мандат. Тогава Рашков разкри и че гласове са се търгували за ГЕРБ срещу дърва за огрев, брашно, леща и други. Вотът е бил закупуван и срещу суми от порядъка на 30 до 50 лева. Затова и министърът на МВР тогава заявява, че по времето на управлението на ГЕРБ бедността се е превърнала в политически инструмент.

Обратно на водачката в Пловдивска област – през 2019 година в медиите изтече информация за несъответствия в имуществената декларация на Караянчева. Тези данни обаче остават и до ден днешен непроверени от КОНПИ или прокуратурата.

Караянчева, както и колегите й водачи на ГЕРБ от другите области, толкова са опротивели на хората, че те дори нямат смелостта да излязат по улиците да разговарят с избирателите си. Затова и Борисов е заложил на формата грандомански събития с три синджира администрация, докарани за публика, в мрачни зали, с тежка охрана. Остава логичният въпрос: На какво залага лидерът на ГЕРБ за изборния ден, след като си позволява да слага за водачи толкова компроментирани и отвращаващи хората личности. Отговорът изглежда същия: на три синджира администрация, плюс още контролиран вот от изнудвания години наред вече бизнес, а защо не и на няколко чувала “верни” бюлетини. Нали не сме забравили аферата “Костинброд”?

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *