БългарияРаковски

Близнаци се борят с огнените стихии в Пловдивско

Близнаци се борят с огнените стихии в Пловдивско

За справянето с огнената стихия в градове и села ролята на огнеборците е незаменима. Смели мъже се изправят срещу пламъците за да спасят живота и имота на гражданите. Едни от тях са и Пламен и Августин Занчеви – братя близнаци от Раковски, които се борят със стихията в Пловдивско. Пламен работи като огнеборец в Първомай, а Августин е в службата в Пловдив.

И двамата са първо поколение пожарникари в своя род, а историята им е споделена от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив. Мечтата за професията се е зародила в мъжете още от тийнейджърските им години когато били на по 15 години.

Те не успяват да се преборят с конкуренцията на първия конкурс през 2015 година, което ги обезсърчава. Но не спират да вярват, че когато искаш нещо силно, трябва да се работи за него и да се бориш за да се случи. Пропускат следващия конкурс, като използват времето за физическа и психологическа подготовка. Първи в редиците на огнеборците влиза Августин, а три месеца по- късно място като пожарникар си извоюва и Пламен.

Днес 32-годишните мъже започват всяко свое дежурство с огромно желание и лична мотивация. Споделят, че добре премислят всяко свое действие и са на мнение, че униформата поставя рамка и норми за поведение в обществото, защото за останалите винаги трябва да бъдеш човек и професионалист за пример.

Братята близнаци споделят своето ежедневие и непрекъснато се допитват един до друг за важните решения в живота си. Като най- вълнуваща определят една своя среща по време на произшествие, когато екип от Пловдив е изпратен на помощ в Първомай. Тогава Августин и Пламен рамо до рамо, гасят ударена от мълния плевня в Първомай.

„И макар че днес всеки от тях има свое семейство, споделят, че второто им семейство са колегите в службата. Защото с тях споделят празници, ежедневни човешки битки и предизвикателства, делят отговорност, но и разчитат на безусловна подкрепа един на друг. За Пламен и Августин Занчеви мечтите водят към бъдещето, но прибавят и вълнение към настоящето!“, пишат от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

Близнаци се борят с огнените стихии в Пловдивско

Източник: glassnews.bg

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *