Политически анализи

България не е бедна държава, а просто е безумно крадена

България не е бедна държава, а просто е безумно крадена

„България не бедна държава, а просто е безумно крадена“ – това са думи на Асен Василев.

Вчера Българските Елфи Bg Elves  показаха договора с „Боташ“. Според данните от 1 януари досега България е платила 224 млн. долара по него, без да сме внесли договорените количества газ.
Румен Радев и Росен Христов трябва да бъдат разследвани и съдени. Това е поредната гигантска схема в родната ни енергетика, чрез която се източват пари.
Представете си колко училища, детски площадки, паркове и други полезни за обществото ни инфраструктурни проекти можеха да бъдат реализирани с тези пари? На един район в Пловдив годишният бюджет е 800 000 лв., които не стигат за нищо – нито да се оправят разбитите тротоари, вътрешни улици, да се направят паркоместа, да извърши почистване на гора, която е цяло съкровище в бетонната ни джунгла, да се облагородят междублоковите пространства, да се изгради модерна поливна система и др.
Цялата тази истерия с пуделите, пачките, митниците е за да се отклони вниманието от нотариусите, джуджетата, от Турски поток и договора с „Боташ“.

„Как се получава така ?

  • Всеки един ден в продължение на 13 години “Булгаргаз” ЕАД трябва да плаща капацитет за пренос на природен газ в размер на 53 200 МВтч.
  • Това означа, че капацитетът за една година е 19 418 000 МВтч. или 1 млрд. 840 млн. куб. метра природен газ, който биха могли да пренесат.
  • В същото време „Булгаргаз“ имат право да внасят в турски води около 1 млрд. 300 млн. куб. метра природен газ. Тоест, дори и да иска, „Булгаргаз“ не може да запълни целия резервиран капацитет. Защото ограничения има при разтоварването на турски терминали.
  • Разликата между капацитета, за който „Булгаргаз“ ЕАД ще плаща такса и обемите, които може реално да вкарва в Турция, е от около 500 млн. куб. метра.
    1,2 млрд.лева – платени, но за нищо. Това е само едно от отраженията на подписания договор с “Боташ”. Изводът – плащаме без да ползваме. И то милиарди.“     Радослав Рибарски
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *