Шишманци

Жителите на село Шишманци срещу разширяването на кариерата за инертни материали​

Жителите на село Шишманци срещу разширяването на кариерата за инертни материали

„Зелени Закони“ кани активни хора от село Шишманци и района на среща – дискусия. Ще се запознаем и ще обсъдим с вас важните за природата теми и какво можем да направим по тях.
В срещата ще се включат експертите Тома Белев и Борислав Сандов, които ще се запознаят с местните инициативи и ще помогнат чрез своята оценка, опит и експертиза за разрешаването на подобни казуси. В дискусията очакваме да се включи инициативната група от Шишманци във връзка с инвестиционни намерения за добив и разширяване на добив на инертни материали, както и от съседни села в района, където има опасения за развитие на замърсяващ добив.

„Зелени закони“ работят от 2014 г. активно за наблюдение на политиките за околна среда на национално ниво в областите на енергетиката, климата, устройството на територията, развитието на селските райони, биоразнообразието и горите.
„Зелени закони” е основна част от работата на организацията с нестопанска цел „Сдружение за изследователски практики“.
Като част от дейността си организират срещи с хора по места. Целта им е до пролетта на 2024 г. в рамките на проекта „Да си спомним да общуваме”, да се свържат с повече активни групи, които се борят за своята среда и природа и да опитат да им се помогне – както с конкретни казуси, така и със застъпничество пред политици и институции.

Проектът „Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси.

КОГА: 16 септември, събота

ОТ: 17:00 часа

КЪДЕ: читалището на с. Шишманци

„Зелени Закони“ кани хора от село Шишманци на дискусия
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *