Раковски

Жителите на Раковски събраха над 1 тон текстилен отпадък

Жителите на Раковски събраха над 1 тон текстилен отпадък

Деня на Земята отмина, но продължаваме да Ви разказваме за екологичните акции, които организирахме на 22 април. Втората акция, която премина паралелно с почистването на коритото на р. Стряма, бе за събиране на текстилен отпадък. Пунктът бе манастирът на сестрите Бенедектинтки, където нашите доброволци посрещаха всички отговорни граждани, решили да предадат старите си дрехи, одеяла, кърпи, покривки, спално бельо и т.н. А те не бяха малко.
Общо успяхме да съберем над 1 тон текстил, който се предаде на фирма „Texcycle“. Фирмата от своя страна ще рециклира платовете и така ще им вдъхне нов живот, вместо да свършат захвърлени някъде сред природата. Изказваме благодарностите си, че фирмата за рециклиране се включи във важната мисия, както и на всички, които отделиха от времето си, за да се включат в инициативата.

Интересът бе голям, много хора ни питаха кога отново ще има подобна кампания, което ни вдъхнови да вземем решението да организираме събиране на стар и неизползваем текстил два пъти годишно – веднъж на пролет и веднъж на есен, когато всички разчистваме гардеробите си.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте също Вайбър и Ютуб канала, както и ФБ страница ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *