Раковски

Започва конкурсът за рисунка „Животът на един щъркел“

Започва конкурсът за рисунка "Животът на един щъркел"

За седма поредна година ОУ „Гео Милев“ в пловдивското село Белозем се организира международен конкурс за рисунка на тема „Животът на един щъркел“. Съорганизатори на конкурса са Община Раковски, кметството в селото, местното читалище „Просвета – 1909“, Федерацията на природозащитните сдружения „Зелени Балкани“ и Католическа църква „Свети Франциск от Асизи“.
Целта на конкурса е децата да покажат таланта си и личната си позиция в областта на изобразителното изкуство.

Конкурсът е насочен към деца и ученици в три възрастови групи – от 5 до 9, от 10 до 14 и от 15 до 18 години. Крайният срок за изпращане на творбите: 26 април 2024 г. 

„В предишните няколко години в конкурса участваха деца от Сърбия, Германия, Испания и др. Рисунките от Германия бяха много интересни, върху тях с природни материали бяха апликирани със слама, житни култури и клечици гнездата на щъркелите. Децата имат интерес към конкурса и с голямо желание се включват“, обясни преподавателката по български език и литература Мария Благоева.

Три големи награди в трите възрастови групи са предвидени за победителите, осигурени са и награди за второ и трето място в трите групи. Класираните на първо място ще участват в специално събитие по време на Фестивала на Белия щъркел в с. Белозем, който традиционно се провежда през месец май. На фестивала ще бъдат представени и най-добрите рисунки, с които ще бъде подредена изложба.

Източник: https://bnr.bg/

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *