Политически анализи

За кого ще гласувате ?

За кого ще гласувате ?
Ако не гласувате - пак е същата ситуация ?

Ако гласувате с „не подкрепям никого“ отново е същата ситуация.

Няма нужда от дълги обяснения – моля отговорете практично – ще гласувам за „Х“ със съзнанието, че гласът ми ще изгуби, само за да накажа ПП-ДБ, защото не действат както аз искам. И тогава стигаме до класиката – „не е важно я да съм добре, по-важното е на ПП-ДБ да им е зле“ и ще си подпалим къщата, за да му изгори на Вуте плевника.

Не сте малки – това е игра на избори, в която играят партии, с кандидати. Гражданите участват през партиите и техният избор са посочените кандидати. Както и да го обяснявате с едномерните позиции срещу кандидатите на ППДБ помагате на Статуквото да спечели. Подбудите нямат значение. Дори в ППДБ да има грешници – те са единствената реална надежда. И това, че ги атакуват толкова брутално и по-всички линии, би трябвало да ви казва много.

Вероятно си мислите, че като не спечелят достатъчно гласове, ще можете да продължите да ги громите и наказвате заради лошите резултати. Никаква борба за граждански права, за политически позиции, в т. ч. надмощие, не може да оправдае слепотата за последствията за каузата на демокрация у нас и проспиването на простия факт, че идва нова мощна кремълска вълна, която цели да подчини България на новата автокрация на триото Пеевски-Борисов-Радев. С действията си ерозирате единствената защита в лицето на ПП-ДБ. В текущата ситуация не можем да променим нито щетите от Турски поток, нито от Боташ, нито консумираната от властовото трио корупция. Лозунгите, че ще затворим всички лоши става за детска приказка, не за реалната политика. Това е като под османско – с хайдутлък и чети не става, трябва Левски, организация, система на съпротива и печалба през избори.

Защото преди това трябва да извадите лошите от съдебната система, от прокуратурата, от Парламента, от изпълнителната власт, от медиите. Единственото, което можем, при тази ситуация, да направим, е да попречим на Статуквото, да спечели тези избори по начин, който да възвести присъединяването на България към Орбан, Вучич и Ердоган. Можем и да попречим да намерят продължението на тази корупция в съвремието и близкото бъдеще. Като човек, който следи съвременните проекции и тенденции в развитието ни, мога да ви уверя, че нещата са много, много тежки. Много по-тежки от 2020 година.
Ако не можете да се спрете, поне ограничете това, което наричате „приятелски“ огън.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *