Политически анализиБългария

Стартира предизборната кампания на „хартиената коалиция“

Задкулисието си направи лидерска среща.
Всъщност стартира предизборната кампания на хартиената коалиция, която ще бъде най-мръсната и най-бруталната в съвременната история.

Първо, справедливостта и най-вече достоверността на този вот са поставени под съмнение априори от доказаните изборни подвизи в миналото на лидерите на хартиената коалиция – класикът Бойко, още по-големият класик Пеевски (царят на купуването на ромските гласове) и омайницата на пенсионерските гласове (стара слава) Нинова.
 
С днешната си поява на срещата, Бойко направи анонс, че като не го приемат от ДБ, ще го приемат от БСП, фейк теза, защото „всички сме за Пловдив“, тоест сме от БКП. Тази тройка Борисов-Нинова-Пеевски винаги е основната политическа лига на задкулисието.
 
Второ, тези избори са обречени да бъдат признати за нелегитимни. Връщането на хартията умножи подозренията и скепсиса от познанието за миналото с протоколи и хартия, които нанесоха ядрен удар върху вярата в изборите като ключов инструмент на демокрацията. Затова хартиените ортаци все по-често ще координират действията си – от сега, за да не загубят информационно битката за честността на изборите и да не поемат отговорност за порочността на вота. Още сега, защото трябва да се договорят за съвместното „затваряне на очи“ в избирателните комисии, кризисното реагиране при очевидни факти на хартиен бандитизъм, и колективното отричане на вина или знание за произтичащото. Трите партии взаимно ще сертифицират своята невиновност, в повечето случаи с липса на съпричастност.
 
Тези избори няма да бъдат признати и така България ще затъне в още по-дълбока политическа криза, защото най-мощният лост на представителната демокрация – изборите, ще е компрометиран. ГЕРБ ще се опитат да си купят 10-15 мандата за да управляват.
 
Трето, изборната кампания ще бъда ултрапехливанска – с намеса на прокуратурата и на „органите“, този път на страната ГЕРБ и ДПС. Следващото служебно правителство ще има тази задача – да гледа встрани, докато ГЕРБ и ДПС купуват изборите.
 
Взаимодействието между ГЕРБ – ДПС и БСП има и друга цел, да противопостави общият им фронт на евентуално общо явяване за кметските избори през есента от страна на ПП, ДБ и другите партии на промяната.
 
В първата част на уравнението задкулисието фрагментираше политическото представителство за да може да го управлява. Във втората част – когато ПП и ДБ най-накрая проумяха, че взаимодействието е единствения път за успех, задкулисието също групира силите си.
 
Помнете ми думата:
по-грозни, по-кални, по-долнопробни, изборна кампания и избори няма да помните.
Основната им цел е да отвратят хората, за да не гласуват и така да изпъкнат основните им ядра.“
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *