РаковскиБългарияПловдив

Раковски част от кампанията „Пази детето в интернет“

Раковски част от кампанията "Пази детето в интернет"

Асеновград и Раковски са първите домакини на лятно турне на социалната кампания на Лев Инс „Пази детето в интернет” в Област Пловдив

Посланиците на образователната инициатива Явор Колев и Зоя Василев са подготвили забавни игри, подаръци и ценни съвети за безопасността в интернет от 18:30 часа на централни площади в градовете.

Лятното турне на социалната кампания на ЗК „Лев Инс” АД „Пази детето в интернет” в Област Пловдив стартира с гостуване в Асеновград на 21 юни и гр. Раковски на 22 юни. Малки и големи жители на двата града ще имат възможността да научат ценни съвети за безопасността в интернет, да се включат в забавни игри и да получат подаръци от 18:30 до 20:30 часа на централни площади в градовете.

Основен акцент на втория етап на кампанията „Пази детето в интернет“ е общуването между родителите и техните деца и споделянето на online преживяванията като най-сигурен начин за превенция срещу зложелатели във виртуалното пространство. Посланиците на образователната инициатива Явор Колев и Зоя Василев ще споделят с гостите на семейните празници лесни начини да се предпазваме от множеството заплахи в интернет и да намалим риска от психологически и финансови престъпления спрямо нас. Те ще очакват гражданите и гостите на:

  • на 21 юни, сряда, в 18:30 часа на площад „Академик Николай Хайтов” в Асеновград;
  • на 22 юни, четвъртък, в 18:30 часа на площад „Европа” в квартал „Секирово” в Раковски.

Посетителите на семейните празници на кампанията „Пази детето в интернет“ ще имат възможността да участват в томбола за 9 комплекта ученическа раница и термо бутилка за вода като последват профила на Лев Инс в Instagram – levins.bg и качат своя снимка с #киберсигурни и #пазидетето. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип през август.

Партньори на Лев Инс в лятното турне на „Пази детето в интернет“ са Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“, община Пловдив, РУО-Пловдив, ПУ „Паисий Хилендарски”, община Асеновград и община Раковски. Техни представители ще предложат на вниманието на гражданите различни безплатни инициативи и образователни програми, обединени от каузата за повишаване на дигиталната култура на обществото.

 

Статистиката сочи, че най-честите жертви в интернет са деца на възраст от 8 до 16 години.

Заповядайте ! Ще се запознаят родителите и децата с лесни стъпки как да ползват онлайн пространството безопасно, как да защитят профилите си в социалните мрежи, както и да ограничат достъпа до личната си информация и още много полезни неща. Всичко това ще бъде придружено с игри, танци и подаръци за децата.

Социалната кампания „Пази детето в интернет”, организирана от ЗК „Лев Инс” АД има за цел да повиши дигиталната култура на децата и техните родители.

Социална кампания „Пази детето в интернет” в Община Раковски
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *