РаковскиБългарияПловдив

Проект „Новите седем чудеса на света“, ще бъде изложен в Парка на град Раковски

Проект „Новите седем чудеса на света“, ще бъде изложен в Парка на град Раковски

Туристическа атракция с новите седем чудеса на света ще отвори врати през юли. Тя ще се намира в Парка на град Раковски, който е само на 25 км от Пловдив, съобщава реализаторът на проекта Ивайло Билалов.

Авторът на проекта Ивайло Билалов
Авторът на проекта Ивайло Билалов

Туристите ще имат възможност да видят умалени копия на Статуята на Христос в Рио Де Жанейро, Пирамидата на Кукулкан в Мексико, Мачу Пикчу в Перу, Петра в Йордания, Колизеумът в Рим, Тадж Махал в Индия и Великата китайска стена.

Общото между тях е, че през лятото на 2007 г. впечатляващите забележителности бяха обявени за новите седем чудеса на света, които са съвременна алтернатива на Седемте чудеса на Античния свят. Кампанията бе организирана от швейцарската корпорация New Open World Corporation. Изборът е направен чрез гласове, които бяха подадени през телефон или в интернет. В гласуването взеха участие над 100 млн. души от целия свят.

Всеки макет на тези забележителности ще бъде голям близо 80 сантиметра, което ги прави в мащаб около 1:42. Те са изработени от Асинх 3D с технологията 3D принтиране, като за направата им е използван биоразградим материал на растителна основа – най-често правен от царевица или тръстикова захар. Мини обектите ще бъдат боядисани от компанията 3dprintx, след като бъдат принтирани, за да се доближат до реалната визия. За направата им ще бъдат използвани около 70 килограма биоразградим материал.

Проектът трябва да е готов до 10 юли, а веднага след това местните жители и гостите на града ще могат да го видят в Парка на град Раковски. Експозицията ще бъде постоянна.

Проект „Новите седем чудеса на света“, ще бъде изложен в Парка на град Раковски

Източникhttps://bgtourism.bg/

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *