Момино селоРаковски

Откриха Дом за стари хора в Момино село

Откриха Дом за стари хора в Момино село

Трима католически свещеници от църквите в Раковски, начело с епископ Румен Станев, осветиха новооткрития дом за стари хора – „Резиденция Момино село“.

Изоставената и рушаща се сграда на някогашното основно училище „Отец Паисий“, което беше затворено преди 17 години беше обявена на търг от община Раковски, а децата преместени в съседното село Стряма.

Младото семейство Мария и Иван Апостолови се завръщат след 20 годишен гурбет в Щатите и решават да вложат спестяванията си в нещо свое. Участват в обявения търг, наддават и го печелят преди четири години. Започват основен ремонт на сградата, изкарват си необходимите документи, разрешителни и реализират бизнесплана си при участието в търга.

По време на откриването кмета на Момино село Никола Стоянов им благодари за усилията и новият живот, който дават на някогашното училище, той припомни, че сградата е била изоставена, разграбена и дори опасна. Осигурени са и работни места на местни жители около проекта. По думите на собствениците в нея до сега са инвестирани близо един милион лева и все още има недовършени неща.

Обзавеждането е с мебели от Турция, а капацитета 20 стаи с общо 40 леглови места за настаняване. Първите обитатели, жени и мъже вече са настанени от началото на май, като изискването е те да не са в тежко здравословно състояние и да не са лежащо болни. Таксата за месец престой е 1500 лева, в която е включено абсолютно всичко, без лекарствата на пациентите. Ще имат дори Арт и Музикална терапия в една от залите. Четири служители ще се грижат за тях.

Източник: https://www.marica.bg/ 

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇
Мобилно приложение на Промени Раковски

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *