Раковски

„Каритас Витания“ закупи първия си автомобил от дарения

„Каритас Витания“ закупи първия си автомобил от дарения

Дейностите на една неправителствена организация, особено ако се занимава с благотворителност, често са сложни и изискват голям ресурс, особено за логистичните задачи. В това отношение едно превозно средство би било от голяма полза, а през 2022 година „Каритас Витания“ успя да закупи и брандира нов лек автомобил, който се използва за нуждите на екипите, обслужващи хората в уязвима ситуация.

Това не е единствената кола на организацията, но е първата, за която бе създадена кампания.

Първата, която е набавена единствено чрез съпричастността и щедростта на дарители. Кампанията за набиране на средства стартира още през 2021 година и продължи цяла година. Обявена бе в онлайн инструмента за набиране на дарения и каузи на Фондация BCause – „Платформата.бг“. Много граждани и фирми от Раковски, които традиционно подкрепят мисиите на „Каритас Витания“, също станаха бенефициенти, като дариха според възможностите си, но с отворени сърца.

По-късно на бял свят се появи инициатива „Шепичка жълти стотинки“, която бе сформирана по предложение на доброволци на организацията, именно с цел да се закупи нов автомобил. В основата й лежи идеята да се отделят дребни стотинки с номинална стойност 1 ст., 2 ст. и 5 ст., а когато се събере по-голяма сума, да се пренасочи към другите пари за новото превозно средство.
За да се събират стотинки, се поставиха специални касички в 23 търговски обекта от община Раковски, община Калояново и гр. Пловдив. В инициативата се включиха и много ученици. Общата сума от „Шепичка жълти стотинки“ за 2022 г. бе 3890 лв., част от която се използва за закупуването на автомобил, а останалата част се разпредели за други каузи.

Така, благодарение на много замесени хора, през миналата 2022 година, „Каритас Витания“ се сдоби с новата кола, която обслужва не само Центъра за домашни грижи, но и много други доброволчески мисии в Раковски и околните села и градове.

А старите автомобили заслужено изпратихме в пенсия, с благодарност за вярната им служба през изминалите 20 години. Благодарим на всички, които допринесоха за осъществяването на тази наша мечта!

„Каритас Витания“ закупи първия си автомобил от дарения
„Каритас Витания“ закупи първия си автомобил от дарения
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *