Политически анализиБългария

Избраха Вежди Рашидов за председател на Народното събрания

МУТРИТЕ – НА ВЛАСТ
 
Скъпи приятели,
От вашата гражданска #енергия зависи #бъдещето.
#Протести, осветяване на #мафията и активна позиция могат отново да изкопчат #България от лапите на #кукловодите.
 
Днес #КОЙ отново си избра фигура, свързана с #мутрите, деветдесетте, големите грабежи, #Мултигруп. Схемата на Държавна сигурност в пълен блясък.
#Щетите за България са #колосални!
 
#Край на:
+++ чуждестранни и родни #инвестиции,
+++ #уважение от международните партньори,
+++ развитие и граждански #свободи,
+++ свободни #медии, и
+++ #грижа за хората.
 
#Родината ни ще бъде #управлявана като президентската република, която искат да ни наложат – от #мутра в анцуг, по телефона.
 
Какво се случи тук, в Народното събрание?
 
+++ #Председателят на 48-ото НС беше избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход. За нас този избор е #фасада, която прикрива нежеланието за конструктивен диалог и постигане на съгласие – и обяснява защо партиите саботираха #поканата на ПП за #открити и прозрачни #разговори.
+++ Предстои да видим дали БСП е подкрепила системните партии само за избора на председател на парламента, или ще влезе в коалиционно управление на ГЕРБ.
+++ Това ново парламентарно #мнозинство е тревожно, тъй като създава реална #заплаха от връщането на #хартиените бюлетини, които са пътят към #купения и контролиран #вот на следващи избори.
+++ Веднага след номинацията на Вежди Рашидов, отношението на новооформеното мнозинство към опозицията възприе тон, характерен за времената на прехода. Мутри в костюми.
+++ В момента, в който Вежди Рашидов беше готов да размисли и даде пауза на ПП, за да направи обсъждане в парламентарната си група, той беше възпрян с грубо подвикване от Делян Пеевски.
 
Дълъг и трънлив ще е този път, освен ако не се отприщи енергия, която да ни позволи самостоятелно управление.
 
Автор: Иван Христанов
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *