Раковски

Доброволци от „Каритас Витания“ почистиха около коритото и под моста на р. Стряма

Доброволци от "Каритас Витания" почистиха около коритото и под моста на р. Стряма

На 22 април отбелязахме Деня на Земята, като проведохме две екологични инициативи – една за събиране на текстилни отпадъци и една за почистване около коритото и под моста на река Стряма.
В почистването се включиха един служител на „Каритас Витания“ и седем доброволци, в тийнейджърска възраст, които редовно стават част от акциите ни. Те газеха и ровеха в локвите и водата с усмивка, ентусиазъм и ясното съзнание, че ако сами не чистим след себе си, природата ще погине. Това бе един урок по порастване за тях, който биха изживявали отново и отново.
Бреговете на реката бяха в окаяно състояние. Успяхме да почистим найлони, чаши, автомобилни гуми, строителни отпадъци, мебели, килими, балатуми, свински копита и крачета. Всичко бе събрано и изхвърлено в рамките на два часа, а гумите ще бъдат извозени от Община Раковски.
Изводите, които си направихме от кампанията, е, че трудно се забелязва мръсотията, когато не е пред очите ни. Така сме склонни да я пренебрегваме, докато не стане късно. Но през това време замърсяваме околната среда, от което страдаме всички.
Искаме да благодарим на Община Раковски, която ни подкрепи, прие мисията присърце и помогна с логистиката: осигури ръкавици, чували, постави контейнери за отпадъците, които в последствие се извозиха. На почистването присъстваха и служители на Общинска охрана, които следяха за нуждите и здравето ни и помагаха с труд. Вследствие на добрите партньорски отношения, кампаниите по почистване ще се превърнат в традиция.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте също Вайбър и Ютуб канала, както и ФБ страница ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *