Политически анализиБългария

Делян Добрев и Росен Христов ползват едни и същи опорки

Появата на Борисов в екрана само намали шансовете за някакво разбирателство или правителство и потвърди тезата, че „ни меда, ни жилото“.

Моят акцент след тирадата по адрес на Росен Христов, чиято оставка иска защото едва ли не му взема опорките и ги използва срещу ПП, потвърждава прогнозата че, няма вариант при който ГЕРБ да остави министерството на енергетика на когото и да било друг, защото държи да контролира комисионните около енергийните доставки.

Не търсете и логика, при Борисов всичко е пиар и его.

Харесва си се и е убеден, че говори супер хитринки и може да атакува безспирно ПП за да си гарантира контрола върху енергетиката.

Да поясня – Борисов и Радев имат стратегически съюз в тази сфера, имат още много неща да правят.
Особено по руските потоци от газ през Турция. За това и трябва да потопят скандала с убития полицай на границата.

Делян Добрев и Росен Христов ползват едни и същи опорки.

Но не разбирам ако си убеден, че Росен Христов е смешен и пишман министър, как съвместно използваните опорки са добри.

Истината е проста – фактурите на Делян са пълен балон с въздух, защото се сравняват круши с ябълки, не само по отношение на периодите в които са взети цените, юни и юли – различни състояния на пазара, но и по отношение на алтернативите в условията на управление на остра криза с недостиг. В ГЕРБ така и не могат да преживеят, че разчитаха на Газпром като прекъсне доставките да сгромоляса правителството на ПП, пък те взеха че се справиха и България не клекна.

И като не могат да излязат победители на входа, се опитват да отровят меда с катран в задната уличка.

В заключение – изявата на Борисов доказа тезата ,
че той няма истинско намерение да води преговори, а да трупа опорни точки и пиар аргументи, за да дискредитира своите опоненти от ПП и ДБ.

С постоянни преговори и пиар похвати на принципа „горещо“ и „студено“ да изтощи позициите на ПП и ДБ като опозиционен потенциал и тогава да пласира горещият картоф на управлението на експертен кабинет,
в който обаче контролира зад кадър всички основни министерства. Енергетиката най-вече.

Не виждам смисъл ПП изобщо да ходи на преговори без присъствието на Борисов, защото той сам постави етикета на „безмислени“ или подготвителни на всички срещи с представители на ГЕРБ, докато не се яви Той, Вожда, на истинските. Егото му е твърде голяма за да го побере България.

Крайно време и ПП и ДБ да заявят категорично на „партньорите“ в САЩ и ЕС – че докато Борисов контролира ГЕРБ, корупцията ще бъде иманентна, присъща черта на българия тюрлюатлантизъм, което ще разширява бавно и постепенно терена за такива като Копейкин.

Автор: Илиян Василев

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *