Политически анализиБългария

Бойко пак излъга за решението на Арбитражния съд

Бойко пак излъга за решението на Арбитражния съд. Всъщност той каза това, което му а казал Делян. Да беше попитал все пак някой адвокат по арбитражни производства, който да се запознае не с интерпретациите на руските медии, а с решението на съда поне в по-балансиран вариант.

Първо, делото е заведено от Газум за това, че Газпром спира доставки с настояване за плащане в рубли. Съдът постановява че Газум няма задължение да плаща в рубли. Което автоматически означава, че всички напъни да изкарат Петков виновен, че прекъснал договора и доставките от Газпром, защото отказал да плати в рубли – теза на ГЕРБ и БСП, отиват на „кино“.

Коалиция Газпром и нейният най-виден представител Борисов Турския поток лъжат.

Съдът постановя Газум да плати за вече доставен газ в долари /тук няма пеналия, а потвърджение на задължение, което Газум не е оспорва/.
Съдът също постановява, че трябва да плати тези 311 милиона долара и да си вземе природния газ, като плати и лихвите по тях. За разлика от нашия договор, където ние предплащаме, Газум плаща след доставки.

И последно съдът приема, че при Газпром има форс мажор, заради акта на президента Путин, което Газпром е длъжен да изпълни. Което преведено на нормален език означава, че ако някой иска да съди Газпром за пропуснати ползи или щети, този форс мажор го защитава срещу подобни искове.

Но какво да очакваш от тандема Добрев – Борисов – само повече Газпром.

Автор: Илиян Василев

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *