Раковски

Благотворителен базар в подкрепа на „Щедрата кошница“

Благотворителен базар в подкрепа на „Щедрата кошница“

За поредна година, непосредствено преди най-светлите християнски празници, организираме благотворителен базар, в който главните герои сте вие. На 17 март, от 11 часа, ще се съберем пред храма „Св. Архангел Михаил“ в кв. „Секирово“, заедно с доброволците на Фондация „Каритас Витания“, за да подкрепим хора и семейства в неравностойно положение.

Всеки, който желае да се включи в базара, може да го направи като донесе домашно приготвена храна – сладки и солени вкусотии, както и ръчно изработени артикули, арт продукти и декорации. Базарът се превърна в традиция за Раковски не само защото така се подкрепят уязвими групи, но и защото всеки гражданин може да изрази себе си чрез собствения си талант.

Всички събрани средства от събитието ще се пренасочат за закупуването на хранителни продукти по кампанията „Щедрата кошница“, чиято основна цел е да подкрепи многодетни семейства, болни, възрастни и самотни хора, които живеят в недостиг и риск. През 2024-а инициативата ще обхване Раковски и околните села, а продукти ще се раздават както преди католическия, така и преди православния Великден.

Дарения (хранителни продукти) се приемат на място в църквата, в офиса на „Каритас Витания“ в „Секирово“ и в социалното предприятие „Работилница на Каритас“.

Благотворителен базар в подкрепа на „Щедрата кошница“
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *