РаковскиБелоземБоляриноМомино селоСтрямаЧалъковиШишманци

„Активни заедно“ – среща на Община Раковски с училищата от Общината

"Активни заедно" - среща на Община Раковски с училищата от Общината

Община Раковски организира среща с ръководствата на основните училища от Общината – ОУ „Христо Смирненски“ гр. Раковски, ОУ „Христо Ботев“ гр. Раковски, ОУ „Гео Милев“ с. Белозем, ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Чалъкови и ОУ „Отец Паисий“ с. Стряма, която протече под мотото “Активни заедно”.

Бяха обсъдени различни идеи, като се обединиха около следните общи събития за 2023 година:

  1. Провеждане на Ученически игри за деца от 5-7 клас по футбол, волейбол и тенис на маса, които ще се случат до края на месец януари. От 19.01.2023 г. стартират първите футболни срещи.
  2. На Международния ден на спорта /17 май/ ще се проведе междуучилищен спортен празник за всички деца от основните ни училища с демонстрации от Спортно училище „Васил Левски “ Пловдив.
  3. Конкурсът “С очите си видях бедата” ще бъде проведен с рисуване на живо, а състезанието “Млад огнеборец” ще протече в по-силна конкуренция и с повече училищни отбори.
  4. По случай Световния ден на книгата, 23 април, ще се организира четене в „Приказната гора“ и ще се срещнат с любими герои. За най – малките деца ще се разказват и ще се играят приказки в детските градини.
  5. Ще бъде отбелязан Деня на славянската писменост и култура24 май, който тази година за първи път ще бъде съвместно от всички училища.
Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *