СтрямаБелоземБоляриноМомино селоПолитически анализиРаковскиЧалъковиШишманци

Какво се промени г-н Черпелийски?

Какво се промени г-н Черпелийски?

Ето какво казва г-н Васил Черпелийски по време на кампанията за кмет на с. Стряма през 2019 г.

Видео запис от 25.10.2019 г. с изказване на г-н Васил Черпелийски по време на предизборната кампания на местната коалиция “АБВ-НДСВ”, част от която беше самия той!

Искам да благодаря на всички тези смели кандидат общински съветници, които намериха сила да се изправим срещу местния феодал. Всеки един от вас сигурно има бюджетите за годините, които съм залагал за с. Стряма и да ви кажа и мотивите от, които съм се разочаровал от това управление и мога да кажа, че за тези 4 години една малка част се е случила и то от нашите местни данъци и такси.
Можете да ги разгледате, а аз само ще вникна да обърнете внимание как всяко едно нещо от една година прехвърляме в друга и да не ви отегчавам много ще заложим в бюджет 2019 г., поставяне на светофар. Светофара е на стойност 21 000 лв. и проект има, но умишлено се бави. Това не се изпълни, от 1 година е заложено. Фактически за 4 г. ние направихме една велоалея, която беше проблемна от управляващите, аз съм си дал ясно отговорите във ФБ, ако искате и на вас ще ги кажа, но мисля, че няма смисъл да ви отегчавам, вие сте достатъчно грамотни хора и сте разбрали, кое е истината.
След това се направи детска ясла, която всички ние имахме нужда, която бяхме заложили още по времето на Иван Антонов в проект. Жалкото е, че много хора сега се хвалят, че те са я направили.
След това се асфалтираха 2 улици, които са супер некачествени. Вие сами сте свидетели какво е качеството на тези 2 улици и вие сами идвахте при мен и се оплаквахте, че няма качество, дъждарките са запушени, бордюрите са криви и нямате достъп до входните врати и до гаражите. Ние не получихме дори и ключ да си отворим аварийните шахти, за да можем да ги изчистим.
Мога още много да говоря за този местен феодал, който превърна общината във как да ви кажа … гледайки само себе си. Това е лицето Павел Гуджеров. Мога да ви кажа още, че този човек някак си се възгордя и даде гръб на с. Стряма и цялата Община, вие сте свидетели.
Мога още само да каже, че Февруари месец, тука има много млади майки, когато пламна жълтеницата в Раковски, тя дойде и в Стряма и в цялата Община. Искам да питам г-н Гуджеров, жалкото е, че го няма, но вие трябва да го знаете, той защо се скри, а не затвори една детска градина или съответна махала да може да не се разрастне тази епидемия? Всяка една майка си ваксинира детето и вие знаете, че това не е удачно, това седи и чака, дано не се развива. Само преди 2 месеца вие всичките си изколихте прасетата, маса от хора се чудеха какво да правят, той пак се скри, излезна в отпуска, а вечерта си прави събрание на ГЕРБ да си подреждат листата.

Това ли е прозрачността, това ли е честността?

„С този човек, аз няма как да работя и затова предпочетох да защитя вас.“

Някои от вас бяха на предишното събрание, когато давахме отчет, той не можа да даде отчет, след това дойде, не знам какво е говорил, но не искам и да знам. Само мога да ви кажа, че знам, че ламята когато изправи главата си, те я режат. Аз съм съгласен да отрежат моята, но вие да бъдете добре.

Как да ги тълкуваме тези думи сега като е отново издигнат от ГЕРБ? Кой ще бъде добре?

Сега мога да ви кажа моите приоритети за с. Стряма.
За мене най-важно е да се реализира проекта за обратната вода, защото проект има, но няма финансиране.

Успял ли е с проекта за обратната вода оставяме на вас жителите на с. Стряма да прецените. Има ли изградена пречиствателна станция и колко улици са свързани към нея? 

Също така кака Стоянка е тука и аз мога да ги похваля, че след толкова много години, някой обвиняват, че няма дейност в Читалището, но аз съм на друго мнение. Мога да ги поздравя екипа на Читалището, че вие виждате колко културни мероприятия правят и съвместно мога да кажа, че Стряма вече има един от най-силните събори в цялата Община.

Председател на читалищното настоятелство е г-жа Ангелина Трифонова.

Затова мога да попитам кака Стоянка, когато преди 8 месеца доведохме г-н Младен Шишков, как ровихме горе с техните колежки, да търсят плана на Читалището, за да може да реализираме проект за енергийна ефективност, той също е спечелен, но умишлено се бави от г-н Павел Гуджеров.
Така ли е бабо Стоянке? Това ми е втората точка.

Виждаме, че г-н Черпелийски много се гордее с читалищната дейност и се чудим къде беше, че 1,5 години остави Читалището без ток, въпреки многото сигнали отправени към него и Община Раковски за проблемите които са възникнали след реализацията на проекта за енергийна ефективност?

След това най-нашумелия проблем, има две отводнителни канавки в северната част на селото. За мен там трябва да се затвори и дори да се положат колектори, за да може поне една част от хората да се вържат към бившата канализация.

Успя ли г-н Черпелийски да изпълни и това си обещание към жителите на с. Стряма? Отговора оставяме на вас.

Също багерския канал, който всички го знаем, съм си го заложил за почистване и затваряне. Това е багерския канал между селото и зоната, защото хората от южната част, които живеят да кажат как адски мирише.

Поредното обещание от програмата му!

И на последно място инфраструктура. Знаете, че първо трябва да минат обратните води и след това асфалтиране. Ние можем да продължим това начинание, но говорим за много по-качествени неща, защото виждате как са работили некачествено и само след 2 години това нещо пак ще се изпочупи и за другите улици няма да има средства.
Благодаря ви!

Колко от нещата, които е обещал г-н Черпелийски е изпълним не знаем, но това, че „С този човек, аз няма как да работя и затова предпочетох да защитя вас.“, знаем, че го наруши, защото отново се съгласи да бъде издигнат от ГЕРБ за кандидат кмет на с. Стряма.

Дали ще защитава интереса на жителите на селото или някои други интереси оставаме на вас да прецените и на местните избори на 29.10.2023 г. (неделя) излезете и с гласа си изразете вашето мнение.

👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *