РаковскиБългарияПловдив

Готови са умалените копия на Новите Седем Чудеса на Света

Готови са умалените копия на Новите Седем Чудеса на Света

Готовите умалени копия на Новите Седем Чудеса на Света, ще бъдат подредени в парка на град Раковски, за да може местните жители и гостите да видят постоянната експозиция отблизо. Всеки макет на забележителностите е голям близо 80 сантиметра (0,80 м.), което ги прави в мащаб около 1:42, съобщава реализаторът на проекта Ивайло Билалов.

Атракциите са изработени от „Асинх 3Д“ с технологията 3D принтиране, като за направата им е използван биоразградим материал на растителна основа – най-често правен от царевица или тръстикова захар. Миниобектите са боядисани от компанията 3dPrintx, след като бяха принтирани, за да се доближат до реалната визия.

Работата по проекта е започнала на 5 май 2023 г., като принтирането на всички детайли е приключило на 18 юни. За направата им са използвани около 70 килограма биоразградим материал. Финалната обработка е приключила в първата половина на юли. Моделите ще бъдат поставени върху основи от бетон.

Туристите ще имат възможност да видят умалени копия на Статуята на Христос в Рио Де Жанейро, Пирамидата на Кукулкан в Мексико, Мачу Пикчу в Перу, Петра в Йордания, Колизеумът в Рим, Тадж Махал в Индия и Великата китайска стена.

Общото между атракциите е, че през лятото на 2007 г. впечатляващите забележителности са обявени за новите седем чудеса на света, които са съвременна алтернатива на Седемте чудеса на Античния свят. Кампанията бе организирана от швейцарската корпорация New Open World Corporation. Изборът е направен чрез гласове, които бяха подадени през телефон или в интернет. В гласуването са взели участие над 100 млн. души от целия свят.

Andyconsults дигитална маркетингова агенция
Готови са умалените копия на Новите Седем Чудеса на Света
Създателят със неговите макети
👇 Инсталирайте на сайта Промени Раковски! 👇

Последвайте профилите ни в Телеграм, Вайбър и Ютуб, както и ФБ страницата ни!

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *